آبیاری دیوار سبز

آبیاری دیوار سبز

دیوار سبز یا همان گرین وال پوششی گیاهی به شکل عمودی و مستقل می‌باشد که بر روی دیوار ایجاد می‌شود به همین دلیل آبیاری دیوار سبز از اهمیت زیادی برخوردار است تا دیوار سبز سلامت و زیبایی خود را حفظ کند. دیوار سبز کاربردهای بسیاری دارد. یکی از این مزیت‌ها داشتن یک محیط سبز و زیبا در مساحت کم و در هر نقطه از کره زمین بدون شلوغی و پر کردن فضای اضافی می‌باشد. همین امر سبب به وجود آمدن فضای زیبا و چشم نوازی می‌شود. با داشتن دیوار سبز می‌توانید، محیطی کاملا سرشار از سر زندگی داشته باشید.

چگونگی آبیاری دیوار سبز

چالش مهمی که برای حفظ و مراقبت از دیوار سبز وجود دارد، مسئله‌ی آبیاری گیاهان دیوارسبز می‌باشد. برای این‌که گیاهان همیشه سر زنده و سر سبز باشند باید راهی برای آبیاری آن‌ها یافت زیرا به دلیل گذاشتن گلدان‌هایی با تعداد زیاد در ارتفاع بالای دیوار، آبیاری این گیاهان به شکل دستی امکان‌پذیر نخواهد بود. برای آبیاری دیوار سبز سیستم‌هایی طراحی کرده‌اند که قادر است آب مورد نیاز گیاه را به گونه‌ای موثر تقسیم کند و هم‌چنین آب‌های بازیافت شده را نیز می‌تواند استفاده نمایید.

به صورت کلی برای آبیاری دیوار سبز از دو سیستم هیدروپونیک و آبیاری قطره‌ای استفاده می‌شود. این سیستم‌ها از هدر رفتن آب جلوگیری می‌کنند. در سال‌های گذشته از آبیاری قطره‌ای به صورت ابزاری موثر برای کشاورزی مدرن و محوطه‌سازی استفاده کرده‌اند. پس از آن تولید کنندگان دیوار سبز، با استفاده از آبیاری اتوماتیک و آبیاری هوشمند فناوری آبیاری قطره‌ای را بهینه‌سازی نمودند. نتیجه‌ی این عمل برای از بین بردن نیاز آبی دیوار سبز، دیوارهای سبز، در طراحی داخلی مناطق مختلف، بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. این دیوارها تصویری سرشار از سرزندگی را ایجاد می کنند. در این مقاله سعی داریم شما را با نکات مهمه اجرا و طراحی سیستم آبیاری سبز آشنا کنیم.

چهار بخش از سیستم آبیاری دیوار سبز

چهار بخش از سیستم آبیاری دیوار سبز:

  1. پمپاژ جهت افزایش فشار آب
  2. لوله‌ها و اتصال‌ها
  3. نازل‌ها و قطره چکان‌ها
  4. دستگاه‌های کنترلر جهت آبیاری اتوماتیک

 

پمپاژ برای افزایش فشار آب

در این بخش فشار آب موجود در سیستم‌های آبیاری دیوار سبز، به میزان ارتفاع دیوار سبز شما بستگی دارد. اگر دیوار سبز از ارتفاع زیادی برخوردار باشد، فشار آب شهری جواب‌گوی آبیاری آن نخواهد بود. بنابراین به پمپی نیاز دارید که فشار آب را افزایش دهد.

در برخی موارد نیز فشار آب شهری بسیار مناسب برای آبیاری قطره‌ای می‌باشد، و آب شهری با حدود 2 بار فشار می‌تواند بدون نیاز به پمپ، آبیاری دیوار سبز را تامین نماید.

در حالاتی نیز آب به شکل چرخشی مورد استفاده قرار می‌گیرد که، می‌بایست از پمپ‌های کف‌کش در مخازن آبیاری استفاده شود. در این موارد آب‌ها در گلدان‌ها پخش شده و آب‌های اضافی به شکل زه آب به مخازن بر خواهند گشت. هنگامی که زه آب از گلدان‌ها خارج می‌شود، از طریق زه کش‌ها از سیستم دیوار سبز خارج می‌شود، با استفاده از پمپ‌های سانتریفیوژ برای افزایش فشار در ورودی آب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چهار بخش از سیستم آبیاری دیوار سبز

شبکه لوله‌ها و اتصالات

در دیوار سبزها شبکه لوله‌کشی از طریق لوله‌های اسپاگتی با اندازه 6 الی 8 میلی متر ایجاد می‌شوند. لوله‌ها از موادی به نام پلی اتیلن تولید شده‌اند. این لوله‌ها با متصل شدن مناسب به هر گلدانی یک انشعاب آب جدا برای آن گلدان ایجاد می‌کند.

نازل‌ها و قطره چکان

یکی از حساس‌ترین و مهم‌ترین موارد در سیستم آبیاری دیوار سبز انتخاب نمودن نازل و قطره چکان می‌باشد. می‌توانید برای آبیاری دیوار سبز از قطره چکان PC یا مدل ثابت و یا قطره چکان تنظیمی استفاده نمایید. اما به دلیل گل‌ها با گونه‌های مختلف کاشته شده در دیوار سبز و نیاز آبی متفاوت هرکدام از گل‌ها با یکدیگر توصیه می‌کنیم از روش قطره چکان تنظیمی برای آبیاری دیوار سبز خود استفاده کنید. با استفاده از قطره چکان تنظیمی مقدار آب‌دهی به هر گلدان را بسته به نیاز آن می‌توانید تنظیم نمایید. بهتر است در نظر داشته باشید هنگام آبیاری گیاهان از قطره چکان‌های پایه‌دار استفاده کنید زیرا به خوبی داخل خاگ گلدان قرار می‌گیرد.

اتوماسیون آبیاری

در این روش به دلیل این‌که  دیوار سبزها با گلدان‌هایی با خاک تقریبا کم  ایجاد شده است می‌بایست آبیاری به صورتی کاملا دقیق و ظریف انجام گیرد تا با آبیاری شدید و سریع ریشه‌ی گیاه شل نشود و به گیاه آسیب نرسد. اگر دقت کافی داشته باشید سبب آن می‌شود که زه آب زیاد نشده و بر اثر رطوبت زیاد ریشه گیاه خفه نشود. به همین دلیل سعی کنید در کوتاه مدت حدود 1 الی 5 دقیقه به شکل روزانه به آبیاری گیاهان دیوار سبز بپردازید. برای این‌کار آبیاری دستی بسیار دشوار است بنابراین بهتر است برای کنترل نمودن دیوار سبز از کنترلر و دستگاهایی که تایمر آبیاری دارند استفاده کنید. با این دستگاه‌ها می‌توانید گیاهان دیوار سبز را با دقت بالا آبیاری نماید. دستگاه تایمر آبیاری دستگاهی می‌باشد که طبق زمان تعیین شده به آبیاری گیاهان دیوار سبز می‌پردازد. این دستگاه‌ها در مدل‌هایی از قبیل: مدل برقی، مدل باتری‌خور، مدل تک کاناله و یا دوکاناله و غیره… موجود می‌باشند.

منبع آب مورد نیاز دیوار سبز ازکجا تامین می‌شود؟

در ابتدا بهترین گزینه برای منبع تامین آب مورد نیاز دیوار سبز آب چاه می‌باشد. گاهی به دلیل وجود ناخالصی در آب چاه پیش از استفاده از سیستم‌های آبیاری ابتدا بر سر راه آن بهتر است فیلترهایی برای جلوگیری از خراب شدن سیستم‌ها بگذارید، زیرا این ناخالصی‌ها موجب آسیب رساندن به دستگاه‌ها می‌شوند. در صورتی که به آب چاه دسترسی نداشتید می‌توانید از آب آشامیدنی  برای آبیاری دیوار سبز استفاده کنید. که معمولا در ساختمان‌های مسکونی و خانه‌ها این کار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نکات طلایی اجرایی جهت آبیاری دیوار سبز

نکات طلایی اجرایی جهت آبیاری دیوار سبز

منبع آب برای آبیاری

انتخاب منبع آب بسیار مهم و ضروری است. منبع آب باید هنگام طراحی، اتصال آب و یا مخزن مورد استفاده، بررسی شود. بنابراین همان‌طور که در مطالب بالا گفتیم در صورت نبود مخازن آب، از آب آشامیدنی استفاده می‌شود.

سیستم جهت تصفیه آب

برای سیستم‌هایی که از آب باران استفاده می‌کنند، و سیستم‌های چرخشی برای از بین بردن رسوب و مشکلاتی از این قبیل از فیلتراسیون استفاده می‌شود. اما برای مخازنی که از آب آشامیدنی استفاده می‌کنند از کلر برای از بین بردن ناخالصی ‌ها استفاده می‌شود تا به گیاهان آسیب نرسد.

فشار آب هنگام آبیاری

مطمئن شوید که فشار آب به همه‌ی نقاط دیوار می‌رسد. مخصوصا نواحی خیلی بلند دیوار به خوبی آبیاری شوند.

ضد آب بودن سیستم آبیاری

در نظر داشته باشید که آب با رطوبتی که به همراه دارد می‌تواند به سیستم آسیب بزند و سیستم دچار پوسیدگی و یا زنگ زدگی شود به همین دلیل سیستم آبیاری باید از موادی که ضد آب است تولید شده باشد.

تست اولیه سیستم آبیاری

سیستم را پس از نصب ابتدا آزمایش کنید. با این‌کار از نشت، گرفتگی، مشکلات فشار آب و ناسازگاری مناطق مطلع می‌گردید.

در این مقاله شما را با چگونگی آبیاری گیاهان دیوار سبز و همین‌طور با طراحی سیستم‌های آبیاری اتوماتیک و هوشمند آشنا کردیم. با در نظر گرفتن این مطالب مهم می‌توانید دیوار سبزهایی با گیاهان شاداب و سر زنده داشته باشید.

تماس با ضیااکو

جهت دریافت مشاوره و آشنایی با خدمات دیوار سبز و نگهداری ضیااکو

به اشتراک گذاری مطلب

در واتس‌اپ
در تلگرام
در لینکدین
به ایمیل

دیگر مقالات ضیااکو